Sune Lehmann talks at the Dark Patterns & Nudigng conference Nudging2017Sune Lehmann, lektor ved Danmarks Tekniske Universitet

“Hvad din mobiltelefon ved om dig”

Din mobiltelefon ved rigtig meget om dig. Hvor du befinder dig. Hvem du taler sammen med. Hvem dine venner er på de sociale medier.

I dette oplæg vil Sune fortælle om et eksperiment, han har gennemført, som målte på menneskelig adfærd ved hjælp af specielt udviklet software installeret på smartphones. Eksperimentet, som blev udført på Danmarks Tekniske Universitet fra 2013 til 2016, involverede næsten 1000 deltagere.

Vi skal høre om, hvordan eksperimentet har vist, at log-data fra din telefon kan bruges til at forudsige din fremadrettede adfærd, for eksempel hvor du kommer til at bevæge dig hen i det fysiske rum, eller hvad du kommer til at foretage dig på bestemte tidspunkter. Selv de studerendes karaktergennemsnit kunne forudsiges!

Vidste du, at wifi data kan bruges til at detektere hvor du befinder dig og hvem dine venner er? Og er du klar over, hvilke firmaer har adgang til din lokationsdata? Vi glæder os til en god diskussion omkring etikken i, at firmaer “ejer” så meget information om os, og at apps som Angry Birds har adgang til vores lokations data.